NYTT NUMMER: Caligulas galna skräckvälde i Rom

När den unge Caligula kom till makten år 37 e Kr hoppades många romare att han skulle bli en bättre kejsare än vad hans grymme farbror Tiberius varit. Men efter en bra start blev det tvärtom. Caligula visade sig vara en helt oberäknelig makthavare och ingen kunde längre känna sig säker i Rom.

7 april 2017

I det nya numret berättar vi också om tyskarnas ubåtskrig under 1917, om den nederländska urmakaren Corrie ten Boom som gömde hundratals judar, om hur scientologikyrkan uppstod och om Nostradamus profetior.

Vill du prenumerera på Allt om Historia? Läs om våra fina erbjudanden här.

Caligula är en av den romerska historiens mest ökända kejsare. Hans korta tid vid makten var ett terrorvälde där ingen romare kunde känna sig säker. Men var han sinnessjuk eller bara en maktgalen härskare?

För hundra år sedan höll den brittiska flottans blockad på att knäcka ett svältande Tyskland. Den tyska regeringen beslöt då att svara med samma mynt. Inget fartyg på väg till Storbritannien skulle skonas.

Corrie ten Boom och hennes familj i nederländska Haarlem räddade livet på närmare 800 hotade människor under andra världskriget. Men en angivare avslöjade gömstället för Gestapo och Corrie och hela hennes familj skickades till ett koncentrationsläger.

Kan en utfattig science fiction-skribent hitta på sin egen religion, få andra att tro på den och på
så vis bli rik och berömd? L Ron Hubbard, scientologins omstridde grundare, visade att det är fullt möjligt. 

Nostradamus var spåman vid den franska drottningen Katarina av Medicis hov på 1500-talet. Hans bok Profetiorna sägs av hans anhängare ha förutspått de flesta av historiens största händelser.

Nyhetsbrev från Allt om Historia.

Kanske är du intresserad av...